2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Keksiukai su uogomis




Kartais net maži gardumynai sukelia šypseną. Kartais jie pagardina karčią dieną. O kartais norisi tik gaminti juos. Nesvarbu, kad laikaisi dietos, negali jų valgyti, ar į maistą nesinori žiūrėti. Bet vis tiek gamini.



kepant keksiukus, man nuolat gaunasi vis kitoks jų skaičius. Kartais 12, kartais 15. Tikriausiai tai priklauso nuo produktų kuriuos naudojame.



Šie keksiukai gali būti gaminami su įvairiausiomis uogomis (braškėmis, vyšniomis, mėlynėmis, serbentais, avietėmis...) Šaldytomis, šviežiomis, o manau ir su trintomis būtų skanu.



Iš stalčių, stalčiukų, lentynų, spintelių traukiam:


  • 3 vidutinio dydžio kiaušinius;

  • 300g miltų;

  • 2 a. š. kepimo miltelių;

  • 130g sviesto;

  • 120ml natūralaus jogurto;

  • 2 v. š. grietinės;

  • 170g cukraus;

  • 2 saujas prisirpusių uogų

  • 1 v. š. krakmolo

O dabar gaminam:


1. Kiaušinius labai labai gerai išplakti su cukrumi.


2. Į išplaktą kiaušinių masę supilti jogurtą ir grietinę. Viska išmaišyti.


3. Ištirpintą sviestą supilti į masę.


4. Kitame inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir įmaišyti į masę.


5. Uogas gerai apvolioti krakmole ir supilti į tešlą. Atsargiai išmaišyti.


6. Į keksiukų formeles įdėti popierinius krepšelius ir masės pilti tiek, kad iki kraštų liktų apie 0,5-1cm.


7. Kepti 190 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusius atvėsinti ant grotelių.


Puikiai tinka vėsų vakarą prie puodelio arbatos. (:


Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą